RECUBO ERGO SUM

Zo ongeveer ziet mijn fiets eruit. Maar dan niet als een gele stereo lollie, en met een spatbord en bagagedrager. En licht. Binnenkort een foto met mij op m'n eigen fiets :-).

Het is een Flevobike racer. Niet dat ik zo'n fanatieke fietser ben, maar een luie:-). Mijn gemiddelde snelheid tijdens woon/werkverkeer (19 km Rotterdam-Delft) lag op 23,8 km/uur. En dat zonder enige conditie. Nu met nog geen zes kilometer, zit ik op ~21 km/uur gemiddeld.

Vroeger op m'n bukfiets had ik last van zadelpijn. Nu alleen maar een natte rug.

Tip voor beginnende Flevobikers: Als je gewend bent om te fietsen zonder handen aan het stuur, is het fietsen op een Flevobike bijna hetzelfde. De enige reflex die "verkeerd" is, is de stuurreflex. In geval van "on-evenwicht" sturen je handen je op een Flevobike de verkeerde kant op. Dus zonder handen aan het stuur is het makkelijker. Nadeel is dan, dat je niet bij de remmen kan :-)

Overigens heb ik het geleerd door twee keer te oefenen op een FlevoTrike. Daar kan je je evenwicht bewaren door je aan het achterdeel vast te houden. Een trike kan je op diverse plaatsen huren, bijvoorbeeld bij Twigt in Bergen aan zee (aardige mensen, mooie rustige omgeving).

Wat (lig)fiets links

FietsFAQ
rec.bicycles.* Archives and FAQ
IHPVA
Ligfiets net
Geert-Jan Pluijms' Flevobike Racer pagina
Robert Zandman's Flevobike Racer pagina